Een uitvaart regelen is een moeilijk en emotioneel proces waar u doorheen moet wanneer een dierbare is overleden. Wij van Arum Uitvaartzorg staan dan ook dag en nacht voor u klaar om u te adviseren en begeleiden van begin tot eind. Wij behandelen elk overlijden en bijbehorende uitvaart met veel aandacht, zorg en respect. Een uitvaart die past bij de persoonlijkheid van de overledene biedt namelijk meer troost aan de naasten. Hieronder geven wij u alvast een overzicht van alles wat komt kijken bij het regelen van een gedenkwaardige uitvaart.

 

Direct regelen na overlijden

Direct na het overlijden is het erg belangrijk om de huisarts te informeren, of bij verblijf in een zieken-, verpleeg- of verzorgingshuis de behandelend arts. Deze moet het overlijden namelijk officieel vaststellen. Bovendien is het goed om op dit moment ook na te gaan of de overledene beschikt over een donorcodicil. Vanaf dit moment kunt u volledig rekenen op onze steun en begeleiding. Vervolgens is het tijd om familie en vrienden op de hoogte te brengen en na te gaan of uw dierbare zijn of haar wensen voor de uitvaart heeft vastgelegd.

 

Uitvaart regelen

De eerste beslissing die komt kijken bij het regelen van een uitvaart is bepalen of het een begrafenis of crematie wordt. Vervolgens moet het lichaam gewassen en opgebaard worden. U kunt ervoor kiezen om dit zelf te doen, maar indien u dit liever uit handen geeft dan doen wij dit in alle rust en met veel respect. De opbaring kan zowel thuis als in een uitvaartcentrum gebeuren. Sommige mensen waarderen het namelijk om de dierbare zelf dichtbij huis te verzorgen, maar ook onze opbaarruimte is huiselijk ingericht. Hieronder vindt u nog een aantal belangrijke zaken voor het regelen van een waardig afscheid waarbij we graag ondersteunen.

  • Kist kiezen
  • Uitvaartlocatie kiezen
  • Een rouwboeket uitkiezen
  • Rouwkaarten maken en versturen (en eventueel een rouwadvertentie plaatsen)
  • Rouwvervoer regelen
  • Muziek en beeldmateriaal verzamelen
  • Afscheidsbijeenkomst organiseren

Na de uitvaart

Na de uitvaart is het nog niet voorbij. Een overlijden van een naaste kan namelijk een behoorlijke impact hebben. Een gevoel van gemis ervaren, maar tegelijkertijd ook nog veel praktische zaken moeten regelen; dat is niet makkelijk. Ook na de uitvaart kunt u dus nog rekenen op onze steun en praktische hulp. Zo kunnen wij u voorzien van praktische informatie, zoals het uitschrijven bij instanties, opzeggen van abonnementen en lidmaatschappen, het ontwerpen van een dankbetuigingskaart en het uitzoeken van een passende grafsteen of urn. Indien nodig brengen we u ook in contact met iemand die u kan helpen om te gaan met het verlies. Op deze manier hopen we bij te dragen aan de herinrichting van uw leven met tegelijkertijd een waardig gedenkmoment aan uw dierbare.

 

Contact

Staat u voor de moeilijke taak een uitvaart te regelen? Neem dan contact met ons op. Wij ondersteunen en ontzorgen u graag. 

 

Uw contactpersoon is Nico Soek, telefoonnummer 088-0600200 

<h4>arumuitvaartzorg.nl sitemap:</h4> <a href="http://www.arumuitvaartzorg.nl//">Arum Uitvaartzorg</a><br /> -<a href="http://www.arumuitvaartzorg.nl/beloftes">Beloftes</a><br /> -<a href="http://www.arumuitvaartzorg.nl/keurmerk">Keurmerk</a><br /> -<a href="http://www.arumuitvaartzorg.nl/uitvaart-regelen"><b>Uitvaart regelen</b></a><br /> -<a href="http://www.arumuitvaartzorg.nl/begrafenis-regelen">Begrafenis regelen</a><br /> -<a href="http://www.arumuitvaartzorg.nl/crematie-regelen">Crematie regelen</a><br /> <a href="http://www.arumuitvaartzorg.nl/nieuws">Nieuws</a><br /> <a href="http://www.arumuitvaartzorg.nl/voor-de-uitvaart">Mijn wensen</a><br /> <a href="http://www.arumuitvaartzorg.nl/de-uitvaart">De uitvaart</a><br /> -<a href="http://www.arumuitvaartzorg.nl/de-uitvaart-de-uitvaart">De uitvaart</a><br /> -<a href="http://www.arumuitvaartzorg.nl/de-uitvaart-rouwdrukwerk">Rouwdrukwerk</a><br /> -<a href="http://www.arumuitvaartzorg.nl/de-uitvaart-rouwvervoer">Rouwvervoer</a><br /> -<a href="http://www.arumuitvaartzorg.nl/de-uitvaart-bloemwerk">Bloemwerk</a><br /> -<a href="http://www.arumuitvaartzorg.nl/de-uitvaart-stijlvol-dragen">Stijlvol dragen</a><br /> -<a href="http://www.arumuitvaartzorg.nl/de-uitvaart-kisten">Kisten</a><br /> <a href="http://www.arumuitvaartzorg.nl/na-de-uitvaart">Na de uitvaart</a><br /> <a href="http://www.arumuitvaartzorg.nl/reacties">Reacties van nabestaanden</a><br /> <a href="http://www.arumuitvaartzorg.nl/contact">Contact</a><br /> -<a href="http://www.arumuitvaartzorg.nl/vestigingen">Vestigingen</a><br /> -<a href="http://www.arumuitvaartzorg.nl/uw-uitvaartbegeleiders">Uw uitvaartbegeleiders</a><br /> -<a href="http://www.arumuitvaartzorg.nl/bel-me-terug">Bel me terug</a><br /> -<a href="http://www.arumuitvaartzorg.nl/maak-een-afspraak">Maak een afspraak</a><br /> <a href="http://www.arumuitvaartzorg.nl/disclaimer">Disclaimer</a><br /> <a href="http://www.arumuitvaartzorg.nl/kisten-modellen">Kisten</a><br /> <a href="http://www.arumuitvaartzorg.nl/nieuwsbrief">Nieuwsbrief</a><br /> <a href="http://www.arumuitvaartzorg.nl/premie-berekenen">Premie berekenen</a><br />