Een crematie goed regelen is belangrijk.In een relatief korte tijd moet u als nabestaande namelijk een groot aantal beslissingen nemen terwijl u tegelijkertijd kampt met het verdriet van het verlies van uw dierbare. Daarom kunt u, 7 dagen per week en 24 uur per dag, terecht bij Arum Uitvaartzorg om u te laten adviseren en begeleiden als het gaat om het regelen van een crematie. Want wat moet je eigenlijk allemaal regelen voor een crematie? En wanneer moet dit geregeld worden?

 

Crematie regelen

Heeft de overledene zelf aangegeven dat hij of zij gecremeerd wilt worden, of heeft u deze keus genomen? In beide gevallen is het nodig om een geschikt crematorium te vinden waar de crematie en bijbehorende plechtigheid plaats kan vinden. Net als bij een begrafenis dient er nagedacht te worden over de rouwkaarten, kist, bloemstuk, rouwstoet en muziek- en beeldmateriaal voor de afscheidsbijeenkomst. Wij van Arum Uitvaartzorg begrijpen hoe lastig dit kan zijn en staan graag voor u klaar om u hier persoonlijk bij te helpen.

 

De plechtigheid en crematie

Tijdens de crematieplechtigheid is er een aantal taken waarbij de nabestaanden kunnen helpen, indien zij dat willen natuurlijk. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een ‘in memoriam’ voordragen, de kist sluiten of de bloemstukken dragen. Een deel van de mensen geeft aan dat deze rituelen hen helpt bij het verwerken van het verlies. Bovendien hebben nabestaanden voor het moment na de plechtigheid twee keuzes: directe nabestaanden verlaten na de afscheidsbijeenkomst als eerste de aula, of de kist wordt uit de aula gedragen waarna de directe nabestaanden volgen.

 

U kunt hierbij kiezen voor dragers of met een aantal nabestaanden zelf de kist dragen. Hierbij geldt ook dat het voor sommige mensen kan helpen het verdriet beter te verwerken, omdat het gezien wordt als een echte afsluiting.

 

As bewaren of verstrooien

Een aantal weken na de crematie zal u als nabestaande de as eventueel ontvangen. U kunt dan helemaal zelf kiezen wat u hiermee wilt doen. Ga na of de overledene misschien bepaalde wensen had of dat u hier zelf vrij in bent. Het as kan verstrooid worden, maar u kunt er ook voor kiezen om het te bewaren in een urn of bijvoorbeeld een herdenkingssieraad. As mag verstrooid worden op open zee, speciale strooivelden of een door u gekozen dierbare plek.

 

Contact

Staat u voor de moeilijke taak een crematie te regelen? Neem dan contact met ons op, zodat we u hierbij kunnen helpen en ondersteunen.

 

Uw contactpersoon is Nico Soek, telefoonnummer 06 - 19078182. 

<h4>arumuitvaartzorg.nl sitemap:</h4> <a href="http://www.arumuitvaartzorg.nl//">Arum Uitvaartzorg</a><br /> -<a href="http://www.arumuitvaartzorg.nl/beloftes">Beloftes</a><br /> -<a href="http://www.arumuitvaartzorg.nl/keurmerk">Keurmerk</a><br /> -<a href="http://www.arumuitvaartzorg.nl/uitvaart-regelen">Uitvaart regelen</a><br /> -<a href="http://www.arumuitvaartzorg.nl/begrafenis-regelen">Begrafenis regelen</a><br /> -<a href="http://www.arumuitvaartzorg.nl/crematie-regelen"><b>Crematie regelen</b></a><br /> <a href="http://www.arumuitvaartzorg.nl/nieuws">Nieuws</a><br /> <a href="http://www.arumuitvaartzorg.nl/voor-de-uitvaart">Mijn wensen</a><br /> <a href="http://www.arumuitvaartzorg.nl/de-uitvaart">De uitvaart</a><br /> -<a href="http://www.arumuitvaartzorg.nl/de-uitvaart-de-uitvaart">De uitvaart</a><br /> -<a href="http://www.arumuitvaartzorg.nl/de-uitvaart-rouwdrukwerk">Rouwdrukwerk</a><br /> -<a href="http://www.arumuitvaartzorg.nl/de-uitvaart-rouwvervoer">Rouwvervoer</a><br /> -<a href="http://www.arumuitvaartzorg.nl/de-uitvaart-bloemwerk">Bloemwerk</a><br /> -<a href="http://www.arumuitvaartzorg.nl/de-uitvaart-stijlvol-dragen">Stijlvol dragen</a><br /> -<a href="http://www.arumuitvaartzorg.nl/de-uitvaart-kisten">Kisten</a><br /> <a href="http://www.arumuitvaartzorg.nl/na-de-uitvaart">Na de uitvaart</a><br /> <a href="http://www.arumuitvaartzorg.nl/reacties">Reacties van nabestaanden</a><br /> <a href="http://www.arumuitvaartzorg.nl/contact">Contact</a><br /> -<a href="http://www.arumuitvaartzorg.nl/vestigingen">Vestigingen</a><br /> -<a href="http://www.arumuitvaartzorg.nl/uw-uitvaartbegeleiders">Uw uitvaartbegeleiders</a><br /> -<a href="http://www.arumuitvaartzorg.nl/bel-me-terug">Bel me terug</a><br /> -<a href="http://www.arumuitvaartzorg.nl/maak-een-afspraak">Maak een afspraak</a><br /> <a href="http://www.arumuitvaartzorg.nl/disclaimer">Disclaimer</a><br /> <a href="http://www.arumuitvaartzorg.nl/kisten-modellen">Kisten</a><br /> <a href="http://www.arumuitvaartzorg.nl/nieuwsbrief">Nieuwsbrief</a><br /> <a href="http://www.arumuitvaartzorg.nl/premie-berekenen">Premie berekenen</a><br />